8-й Міжнародний форум «Освіта, підготовка та працевлаштування моряків» (ETC-2021) успішно відбувся 31 серпня – 2 вересня 2021 року в пасажирському комплексі Одеського порту.

Форум, організований Національним університетом «Одеська морська академія» та Виставочним центром «Одеський дім», об’єднав конференцію і виставку, в яких прийняли участь понад 100 компаній з 15 країн світу. 

Учасники форуму – морські навчальні заклади, крюїнгові та транспортні компанії, розробники морських тренажерів і програмного забезпечення, банки, медичні центри та інші організації, пов’язані з навчанням, працевлаштуванням і роботою моряків.

Генеральним партнером Форуму є компанія Anglo-Eastern Ship Management – провідний незалежний постачальник послуг з управління судами для судновласників по всьому світу.

Генеральний партнер виставки – компанія Wärtsilä, яка є світовим лідером у сфері розумних технологій та комплексних рішень на морських та енергетичних ринках.

Форум об’єднав партнерів, зацікавлених в якісному навчанні, практичної підготовці та працевлаштуванні моряків, безпечної та ефективної експлуатації морських суден, і надав відмінні можливості для обговорення актуальних питань, що стоять перед морською галуззю.

Програма конференції включила 5 пленарних засідань, 8 презентацій і 2 панельних дискусії https://etc-odessa.com/docs/2021/ETC-2021_Agenda.pdf 

 Теми пленарних засідань і панельних дискусій: глобальне судноплавство сьогодні і завтра; людський фактор і робота моряків в умовах пандемії; майбутні виклики для крюїнгових агентств; освіта і практична підготовка моряків; використання тренажерів, нові технології навчання та оцінювання знань.

    Девізом Форуму є «Партнерство для прогресу». Партнерство, спільні зусилля всіх зацікавлених сторін, дозволять вирішити проблему нестачі кваліфікованого персоналу в світовому торговельному флоті і забезпечити ефективне і безпечне судноплавство.

EТС-2021 photo galleries

EТС-2021 Conference