Офіційні привітання

Шановні освітяни, курсанти та випускники Національного університету «Одеська морська академія», шановні делегати Форуму!

Від імені Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України щиро вітаю зі знаменною датою – 80-річчям від дня створення університету!

Ваш заклад освіти бере початок свого розвитку з 1944 року, відтоді, як у Причорноморському регіоні виникла нагальна потреба підготовки командних кадрів морського флоту. І за ці роки університет пройшов славний шлях, підготувавши понад 70 тисяч висококваліфікованих фахівців, які роблять вагомий внесок у розвиток морської галузі та транспортної індустрії.

Сучасний підхід в організації освітнього процесу, ефективна система управління якістю дозволяють університету успішно й творчо виконувати не тільки покладені на нього важливі та відповідальні завдання випуску кваліфікованих фахівців, а й підготовку конкурентоспроможних кадрів світового рівня в майбутньому.

Традиційне проведення Міжнародного форуму з питань освіти, практичної підготовки та працевлаштування моряків, у якому беруть участь представники провідних світових судноплавних компаній і підприємств морської галузі, виробників тренажерного обладнання, міжнародних морських асоціацій, українські та зарубіжні заклади освіти, агенції з працевлаштування моряків, – це свідчення того, що університет продовжує залишатися флагманом морської освіти України, підтвердженням того, що якість підготовки моряків в Україні визнається міжнародною спільнотою. Результати цього форуму сприяють подальшому розвитку міжнародної співпраці у морській галузі, удосконаленню систем і стандартів підготовки моряків, підвищенню рівня безпеки судноплавства у світі, захисту навколишнього морського середовища від забруднення та охорони людського життя на морі.

Впевнений, що традиції, які склалися в університеті, зберігатимуться на довгі роки, а випускники будуть зразком професіоналізму та компетентності, й надалі роблячи істотний внесок у розвиток країни як морської держави.

Щиро бажаю колективу Національного університету «Одеська морська академія» нових наукових звершень і відкриттів, продуктивних ідей та їх успішного втілення, збереження й примноження накопиченого унікального досвіду, талановитих і відданих студентів, професійних випускників, гідного продовження та збереження особливих традицій університету і майбутніх славних ювілеїв!